COMUNICAT DE PRESA ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”

Municipiul Lupeni deruleaza un proiect european prin care ofera masuri de sprijin in vederea ocuparii unui loc de munca, sprijin pentru educatie si reducerea abandonului scolar, imbunatatirea conditiilor de locuit si servicii medico-sociale locuitorilor din cartierele Viitorului si Tineretului.

 Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totala de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezinta valoarea cofinantarii Uniunii Europene.

Proiectul a demarat la 25 ianuarie 2018 si se va finaliza in 24 ianuarie 2021 si se deruleaza in parteneriat cu Asociatia Umanitara Casa de Copii si Liceul Teoretic “Mircea Eliade”din Lupeni, EuroJobs SRL si Asociatia CROFMPS din Petrosani.

Proiectul se deruleaza in doua cartiere din muncipiul Lupeni: Viitorului –zona ”Cioara Alba” si Tineretului.

Obiectivul general al proiectului este Reducerea numarului de comunitati marginalizate în care exista populatie apartinând minoritatii roma aflate în risc de saracie si excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate, de care vor beneficia in total un numar de 960 de persoane.

 Pana in prezent 280 de persoane au beneficiat de masuri integrate, printre care:

servicii de sprijin in vederea ocuparii unui loc de munca, prin informare si consiliere profesionala (153 de persoane),

medierea muncii (153 persoane),

mediere directa cu angajatorul (153 persoane),

cursuri de formare profesionala (47 persoane),

– 127 copii si parintii lor (sau membrii familiei) au participat la servicii educationale si de consiliere.

Pana in prezent au fost certificate 37 de persoane in ocupatiile de Lucrator in morarit si panificatie, Lucrator in structuri pentru constructii si Brutar-patiser-preparator produse fainoase.

De asemenea, sunt in derulare inca doua cursuri, o grupa de curs pentru ocupatia de Lucrator in morarit si panificatie si o alta grupa pentru ocupatia de Ingrijitoare batrani la domiciliu, cu participare a 35 persoane.

Au fost organizate 1 proiectie de film tematic educativ și 2 piese de teatru la care au participat liber membrii intregii comunitati.

Asociatia Umanitara Casa de Copii Lupeni si Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din Lupeni  asigura sprijin pentru cresterea accesului si participarii la educatia timpurie pentru copiii cu varste intre 0-16/17 ani.

La Clubul Copiilor (La Asociatia Umanitara Casa de Copii Lupeni) sunt 10 locuri pentru copiii pe care parintii nu ii pot supraveghea acasa.

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” pune la dispozitia elevilor inscrisi in proiect programe de tip Scoala dupa Scoala pentru 39 copii de ciclul gimnazial si 39 de copii la ciclul primar.

Pentru a beneficia de sprijin pentru cresterea accesului si participarii la educatie, familiile din cartierele Viitorului si Tineretului trebuie sa completeze documentele de grup tinta si sa isi dea consimtamantul in scris pentru participarea la activitatile proiectului.

Primaria Lupeni a pus la dispozitie un spatiu in care toti cei care doresc sa participe la activitatile desfasurate in cadrul proiectului „BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea” se pot inscrie la una dintre masurile de sprijin puse la dispozitie prin proiect.

 

Beneficiar: Municipiul Lupeni

Date de contact: tel.: 0254560725, interior 208

e-mail: achiziții1.plm@gmail.com